Het gebruik van een ‘Polishing Bone’

Polishing Bone

Een polishing bone is zoals het woord al zegt een bot waarmee jij je schoenen kunt poetsen.

Het is een van de meeste klassieke manieren, al gebruikt in de 17e eeuw, om je schoenen te onderhouden. Hierbij gaat het speciaal om schoenen van cordovan leder.

Abbeyhorn Polishing bone

Abbeyhorn Polishing Bone

In het bot zitten natuurlijke oliën die de juiste dichtheid hebben om gaatjes te vullen en die het leder soepel en glanzend houden. Maar hoe gebruik je zo’n bot dan?

Het gebruik ervan is makkelijker dan je denkt! Borstel je schoenen eerst schoon en gebruik een katoenendoek om eventueel los vuil te verwijderen. Zorg ervoor dat er een schoenspanner in de schoen zit zodat je druk op het leder kunt uitoefenen. Pak het bot vast en gebruik het middelste deel van het bot, nooit de uiteinden. Wrijf de afgeronde kant in een zachte maar stevige cirkelvormige of heen en weer gaande beweging over het leder. Na enkele minuten zult u zien dat de het leder gaat glanzen en eventuele krasjes verdwijnen. Het leder zal ook haar natuurlijk soepelheid terug krijgen.

Is het gebruik van een bot wel ethisch verantwoord? Dat is een lastige vraag om te beantwoorden; het bot is afkomstig van de achterpoten van een vrouwelijk hert. Als je er zeker van wilt zijn dat het bot dat je koopt afkomstig is van een hert dat een natuurlijke dood is gestorven, koop dan een bot van het merk Abbeyhorn.

Veel plezier tijdens het gebruik van deze oude maar efficiënte manier om je schoenen te poetsen!