Cederhouten Schoenspanners

Schoenonderhoud thuisblijftips

Schoenonderhoud thuisblijftips.

Covid-19 houdt ons hele land in de greep. De intelligente lockdown zorgt ervoor dat veel mensen thuiszitten. In dit artikel geven wij handige schoenonderhoud thuisblijftips. En mocht u straks eindelijk weer naar het werk mogen, dan zien uw schoenen er alvast als nieuw uit!

Geef wat extra liefde aan uw oudere schoenen

U zult vast enkele favoriete schoenen hebben die u goed onderhoud. Vergeet uw oudere schoenen niet! Wellicht zijn die nu wat minder mooi. Maar door een goede opknap en/of poetsbeurt kunnen ook deze schoenen er als nieuw uitzien

Er zijn nu veel schoenmakers waar u uw schoenen naar kunt opsturen. Dus hebben uw oudere schoenen een nieuwe hak of nieuwe zool nodig? Help uw schoenmaker tijdens deze crisis en stuur uw schoenen naar hem op.

Een andere tip is om twee uur vrij te maken voor het goed poetsen van al uw schoenen. Zeker bij schoenen die u weinig draagt is dit van groot belang. Het leder van dergelijke schoenen droogt vaak uit omdat ze in de kast staan te verstoffen. Gebruik Lotion of Renovateur om het leder soepel te houden en te voeden. Poets ze daarna op volgens één van onze poetsinstructies.

En wilt u echt compleet iets anders? U kunt uw schoenen eenvoudig van een andere kleur voorzien. Gebruik Renomat om al het oude schoensmeer van uw schoenen te halen. Doe dit tweemaal. Koop een schoenverf en ga aan de slag. Wellicht zijn uw oude afdankertjes straks uw nieuwe pronkstukken!

 

Schuur uw schoenspanners licht op.

Een ander klusje dat vaak wordt vergeten is het opschuren van uw cederhouten schoenspanners. Dit is noodzakelijk om een per jaar te doen. Op deze manier worden de poriën van het hout geopend. De spanner krijgt haar oudere rodere kleur terug, zal weer heerlijk ruiken en zal weer beter vocht uit het leder van uw schoenen absorberen.

Het schuren is eenvoudig. Gebruik een fijn schuurpapiertje met fijnheid korrel 400. Begin bij de punt en schuur richting de hiel. De zon schijnt, dus doe dit buiten. Is dat niet mogelijk, schuur dan boven een krant waarmee u het schuursel opvangt. Neem de schoenspanner na het schuren af met een vochtige doek en ze zien er weer als nieuw uit!

En komt u er tijdens het poetsen achter dat u schoenpoets nodig hebt of wellicht een paar schoenspanners? Dan kunt u dat gewoon online kopen. Lees wel eerst even onze special over schoenspanners, dan weet u zeker dat u de juiste keuze maakt.