Schoenspanners voor grote en kleine maten

Het is een tijdje stil geweest op dit blog. Mijn excuses! Na een hectische periode heb ik nu weer tijd en motivatie om blogs te schrijven over het onderhoud van schoenen. Waar kan ik beter beginnen dan bij schoenspanners?

In mijn eerdere blog heb ik al veel over dit onderwerp geschreven. Schoenspanners zijn simpelweg een essentieel onderdeel van het onderhoud van lederen schoenen. Het leder wordt op spanning gehouden waardoor de schoen haar originele pasvorm behoudt. Tevens zorgt dit ervoor dat er minder snel kreukjes in het leder van de schoen ontstaan. Daarnaast geven ze een zeer aangename geur af en trekken ze juist nare geurtjes uit de schoenen. Oftewel een cederhouten schoenspanner is niet weg te denken uit je schoen.

Maar wat als je een kleine of een grote maat voet hebt? Vaak kun je geen schoenspanners vinden voor grote of voor kleine maten. Wat doe je dan? Koop je de spanner die het dichts in de buurt komt van uw werkelijke maat? Gaat u zelf aan de slag om een schoenspanner zo aan te passen dat deze wel goed zit?

Mocht u schoenmaat 48 of 38 hebben, dan is dit niet meer nodig. Eén van onze favoriete leveranciers heeft namelijk cederhouten schoenspanners in maat 38 tot en met 48 in haar assortiment.

Tot de volgende keer!